Internationellt arbete

7

Att arbeta internationellt inom hälsosektorn är en dröm för många, men kan bli en mardröm om man inte förbereder sig väl och har rätt ställda förväntningar. Det finns ett brett spektrum av möjligheter, alltifrån att arbeta på en liten hälsocentral på landsbygden, planering och projektstyrning, till policyarbete på FN etc. Det är viktigt att man gör klart för sig varför man vill åka ut och väljer lämplig arbetsplats utifrån det. Arbetsförhållandena varierar beroende på landet och arbetsuppgifterna, ta gärna kontakt med någon som arbetat där du skall arbeta eller som arbetat på ett liknande ställe och hör om de har några råd och tips.

Det är viktigt att du gör din hemläxa innan du lämnar Sverige. Ordentliga förberedelser gör omställningsprocessen lättare. Förberedelsearbetet brukar ta mycket längre tid än vad man tycker är rimligt därför är det viktigt att börja i god tid innan utresan. Hur lång din checklista blir beror ytterst på dina personliga förhållanden. Är du är ung, ensamstående räcker det oftast med enklare förberedelser. Mer tidskrävande komplicerat blir det om du har familj. Det är lättare att åka ut via företag och organisationer som ofta kan hjälpa till med administstrationen jämfört med att ordna allting själv.

Vårt mål är att försöka ge er hjälp och inspiration till ert framtida internationella arbete. Vi listar potentiella arbetsgivare och ger er tips på hur man kan förbereda sig administrativt och yrkesmässigt.


access_time 2016-04-04 10:56:01

forum Kommentarer

Kommentera

announcement Nyheter

event Kalender